Преоткрийте красотата на света около нас чрез едно от най-завладяващите изкуства – рисуване с акрилни бои. Колко пъти ви се е искало да опитате да творите, но сте се разколебавали дори да започнете, защото ви липсват опит и увереност в рисуването? Направете първите крачки в рисуването с комплектите за картини по номера и съвсем неусетно ще започнете да творите, ще изпробвате и научавате нови техники, ще откриете нова любов към цветовете, нюансите и формите и много повече.

Рисуването по номера е толкова интересно, завладяващо и носещо удоволствие хоби, че често се препоръчва като средство за справяне със стреса и постигане на душевен мир. Рисуването е релаксиращо и едновременно с това вълнуващо.

Защо си заслужава да започнете да рисувате по номера?

 1. Това е най-бързият и лесен начин да придобиете опит в работата с акрилни бои, различни нюанси и техники, четки и т. н. без да посещавате уроци и курсове.
   
 2. Вълнението от започване на ново хоби и удовлетворението от завършване на красиви картини. Мнозина имат заблудата, че рисуването по номера не изисква творчество и личен подход. Всъщност това не е истина. Всяка картина носи отпечатъка на твореца, който я е нарисувал, с уникалната техника и внимание в детайлите. Рисуване по номера е страхотен начин да разнообразите ежедневието си. Хобито може да се практикува през цялата година, на закрито в дома или офиса или на открито сред природата.
   
 3. Ефективно средство за борба със стреса – Арт терапиите са сред най-ефективните достъпни начини за справяне със стреса от ежедневието, безпокойството, възстановяване от травми и травмиращи събития и много други. Един от най-лесните начини за вплитане на повече творчество в ежедневието е чрез рисуване на  картина по номера. Този тип хоби не изисква специална подготовка, умение или време. Достатъчно е да се решите и да си набавите красив комплект с картина, която ви вдъхновява. Удоволствието от рисуването и боравенето с цветове допринасят за подобряване на настроението, успокояване на ума и намаляване на тревожността и постигане на вътрешна хармония – ефект подобен на този от медитация.
   
 4. Творчески тласък – рисуването по номера ще стимулира творчеството ви и ще ви вдъхнови да създавате красота. Не се изненадвайте ако усетите силен порив да експериментирате с нови техники, да търсите различни продукти с по-добро качество, да изпробвате нови четки и т. н. Както гласи народната поговорка „Апетитът идва с яденето“ и това важи в пълна сила за рисуването. Направете първата крачка още сега и изберете картината, с която искате да започнете.
   
 5. Поддържа ума в отлична форма – търсите ли интересни занимания, които предизвикват ума и развиват мозъчната активност? С рисуването по номера ще постигнете страхотни резултати в развиване на когнитивните способности на мозъка без усилия. Този тип арт терапия се препоръчва за поддържане на мозъка в оптимална форма. С напредване на възрастта когнитивните способности отслабват. Рисуването подобрява психологическата пластичност на ума, подсилва невронните връзки и подобрява способността за приспособяване към промени в средата. Творчеството е ефективен метод за трениране на мозъка, подобно на учене на чужд език, завършване на пъзели, игра на шах, решаване на кръстословици  и други.

Рисуването по номера съчетава красивото и полезното в едно и добавя завидна доза удоволствие, удовлетворение и радост за всеки, който практикува това невероятно хоби.